29 May 2023
Auteur:

Cabiner

Wegdromen, ontspannen, één zijn met de natuur. Schermtijd naar 0 en terug naar de essentie van het leven. Dat is wat je overkomt als je een nacht doorbrengt in een Cabiner. Omdat de drukte van het dagelijkse leven voor veel mensen vaak te veel is, is het helemaal niet gek dat Cabiner de afgelopen jaren zo populair geworden is. Het is een relatief nieuw concept waarbij je kunt overnachten in een cabin in een prachtige en rustige omgeving midden in de natuur. Lees hieronder verder over de verschillende opties voor jouw verblijf en waarom wij een Cabiner overnachting 100% aanraden.

Cabiner Drenthe

Er zijn ondertussen veel verschillende cabins van Cabiner te vinden, verspreid door heel Nederland - en binnenkort misschien zelfs in het buitenland! Een van de populaire Cabiner-locaties is in Drenthe. Cabiner Drenthe is omgeven door wijdse bossen en biedt oneindig veel wandelmogelijkheden in het omliggende landschap. Zelf hebben wij ook meerdere keren bij Cabiner Drenthe overnacht, in de uitgestrekte bossen van de Drentsche Aa. Na een lange wandeling naar jouw cabin vind je hem verstopt tussen de bossen. De cabins hebben dezelfde kleuren als het omliggende groen en bruin, waardoor een onoplettende wandelaar er zomaar voorbij loopt. 

Duurzaamheid van Cabiner Nederland

Cabiner heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De cabins zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn voorzien van zonnepanelen voor energieopwekking. Die energieopwekking is voor de minimale sfeerverlichting en een kleine usb-port naast het bed, om je telefoon in te kunnen opladen.

Daarnaast heeft Cabiner heeft een 'leave no trace'-beleid, wat betekent dat ze ervoor zorgen dat de omgeving zo min mogelijk wordt verstoord tijdens je verblijf. Alles wat je meeneemt náár de cabin neem je zelf weer mee terug, inclusief je afval. En het is te zien dat hier alleen maar natuurliefhebbers slapen. ergens rond de cabins of in het bos is ook maar een spoor van afval te vinden! Verder kiest de Cabiner er voor om alle huisjes elke paar jaar te verplaatsen, zodat elke plek waar ze stonden weer volledig kan herstellen met bomen en nieuwe struiken.
Schermtijd naar 0 en terug naar de essentie van het leven

Onze ervaring bij Cabiner Drenthe

De wandeling

De wandeling naar Cabiner was op zich al een avontuur. Wij besloten een cabin overnachting te boeken in januari. Het was een koude week met zelfs wat ijs en sneeuw. Met weinig kleren en spullen startten we onze wandeling vanaf de parkeerplaats. Sjoerd had wél zijn gitaar mee, en ook het eten voor 2,5 dag was toch meer dan we dachten. De eerste kilometers gingen ons goed af, maar daarna werd de wandeling toch wat zwaarder dan we dachten…We liepen door dichte bossen en langs kleine meertjes en moerassige gebieden. Eigenlijk vergaten we alles wat we meezeulden gelijk weer door de prachtige natuur om ons heen. En het is dat we wisten waar we naar zochten, maar anders waren we zó langs de Cabiner gelopen waar we zouden overnachten. Goed verstopt tussen het groen staat een klein houten huisje, met een kleine veranda en een weerspiegelende glazen voorkant. Zodra we de deuren openden draaide het leven alleen maar om die plek, elkaar en het hier en nu.

Aankomst

Gauw begonnen we met het hakken van wat hout, dat achter het huisje te vinden is en staken we de open haard aan om de cabin op te warmen. In de kamer staat comfortabele rieten stoel, een kleine tafel met twee bankjes en een open keukentje. In de keuken is tinnen keukengerij te vinden en 1 gietijzeren pan. We hadden speciaal hiervoor de maaltijden van Cabiner bijgeboekt die in 1 pan te maken zijn. Die pan zet je trouwens niet op het vuur, maar boven op de houtkachel. Geweldig om op die manier ook terug te gaan naar de basis. Hoe weinig je eigenlijk nodig hebt…! 

Wilder Land thee voor de houtkachel

De volgende ochtend werden we rond een uur of half 7 even wakker, omdat het flink koud geworden was in de Cabiner. Onder de deken was het prima, maar daar buiten… Sjoerd sprong uit bed om de kachel weer aan te maken. Hij gooide er flink wat hout op en zette er alvast een ketel met water bovenop. Toen we 2 uur later weer wakker werden was het al weer een stuk warmer in het huisje. Het water was warm voor een vers kopje thee. De thee die ze in de cabin hebben is natuurlijke kruidenthee van Wilder Land, geplukt in de omgeving van de Cabiners in Drenthe! Heerlijke smaakvolle thee om de dag mee te starten. 

Grondwater pompen om te drinken

Wat we nog niet hebben verteld is dat je de waterketel van Cabiner vult met behulp van een handpomp. Daarmee pomp je grondwater omhoog! Zo ben je zelf verantwoordelijk voor je drinkwater. Dat grondwater wordt vervolgens verwarmt door de houtkachel in het huisje, waardoor je uiteindelijk ook een warme douche hebt! Alles in het huisje staat daarom met elkaar in verbinding. Zonder pompen geen water, zonder houtkachel geen warmte.

Slapen en ontspannen

De bedden zijn trouwens super comfortabel! In de kamer staat een fijn tweepersoons bed en achterin boven de douche en wc is nog een kleine vide waar twee mensen kunnen slapen. Omdat er buiten de essentiële benodigdheden weinig is in het huisje, ben je aangewezen op je gezelschap en de rust. Dat zorgt er voor dat je ook echt een paar stappen terug doet in het tempo van je leven. Wij maakten lange wandelingen, speelden spelletjes, lazen boeken en speelden gitaar. En daarnaast waren we bezig met het aan houden van het vuur en genieten van elk moment.

Extra Cabiner informatie

Cabiner Sallandse Heuvelrug

Een andere populaire bestemming, waar wij nog graag eens willen overnachten, is Cabiner Sallandse Heuvelrug. Deze cabins zijn gelegen in het hart van het nationale park. Daar waar Cabiner Drenthe is omgeven door dichte bossen, vind je op de Sallandse Heuvelrug enorme vergezichten over heides en heuvels. Na een heerlijke wandeling of picknick op de hei stap je niet in je auto naar huis, maar loop je terug naar de cabin waar je verder kan genieten van de rust. 

Cabiner Trekking

Wat wij niet hebben gedaan, maar wat ook een hele toffe mogelijkheid is, is een Cabiner trekking. Dit is een wandeltocht waarbij je van de ene cabin naar de andere wandelt en 's nachts in de cabins verblijft. Deze Cabiner Trekking biedt een geweldige ervaring in de natuur en geeft je de mogelijkheid meerdere locaties van Cabiner te ontdekken. Zo kan je bij Cabiner Drenthe een Cabiner Trekking maken van meer dan 10km per dag, als je dat zou willen! Je kan natuurlijk ook voor een kortere kiezen, zowel bij Cabiner Drenthe als Cabiner Sallandse Heuvelrug. Als je het hebt over een huttentocht in Nederland… dan is dit de béste huttentocht van Nederland.

Cabiner Activiteiten

Omdat het bij Cabiner draait om het loskoppelen van de hectiek van thuis, zijn alle cabins geplaatst op afgelegen plekken midden in het bos, aan het water en/of met prachtige uitzichten op het omringende landschap. De uitgebreide natuur rond de cabins biedt veel verschillende mogelijkheden en activiteiten, zoals wandelen, fietsen, vissen en kanoën. Sommige cabins zijn zelfs alleen per kano te bereiken! 

Of je nu alleen op reis bent, met je partner of met vrienden, een verblijf in een Cabiner is wat ons betreft een geweldige manier om quality time door te brengen en nieuwe onvergetelijke herinneringen te maken. Bekijk de specs van deze cabin hier. Op cabiner.com kan je de beschikbaarheid bekijken en een Cabiner boeken!
Recente Blogs
Slapen in het bos
LEES ARTIKEL
Cabiner
LEES ARTIKEL
Van der Valk Apeldoorn Boshut
LEES ARTIKEL
Wie zit er achter deze blog en cabinverzameling?
Wij zijn Yara en Sjoerd, de auteurs van deze blog. We verzamelen en delen onze cabinervaringen en hopen jou zo te kunnen inspireren voor jouw ideale nachtje weg.

Lees over de auteurs!
Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief
Wil je updates ontvangen van cabins en nieuwe journal posts?


Inschrijven


Klaar om jouw perfecte cabin overnachting te vinden?
We delen onze ervaringen met cabins door heel Europa. Laat ons je helpen met het vinden van een prachtige cabin!

Bekijk de cabins
Heb jij tips voor ons?
We horen ook graag wat jouw ervaringen zijn! Tips en aanbevelingen zijn enorm welkom!
Samenwerken
© 2024 DISCONNECTED CABINS
Deze website gebruikt cookies
More information Continue